STRALEN

Staal stralen via Gloeitechniek Brabant

Stralen is een oppervlaktebehandeling om corrosie / roest, vuil en verfresten van het oppervlak te verwijderen. Uiteraard beschikken wij over voldoende middelen om delen, die niet gestraald mogen worden, af te schermen. Dit alles is een voorbehandeling voor het spuiten (conserveren) om een optimale hechting van de coating te verkrijgen.

Hangbaan werp straalcabine

Als straalmiddel gebruiken wij geknipt verenstaal 1,2 mm. Hrc 52 / 56. Met deze installatie halen wij oppervlakte ruwheden op staal van ca. 60 µm tot SA3.

Vrijstraal cabine

A: Als straalmiddel gebruiken wij GG34 (gietijzer 34). Met deze installatie halen wij oppervlakte ruwheden op staal van c.a. 80 µm tot SA3.

B: Als straalmiddel gebruiken wij Korund (F30 0,50-0,70 mm). Daarnaast kunnen wij ook een ruwheidstest en zoutgehaltes / stofverontreiniging uitvoeren volgen ISO 8503-3. Hiervan ontvangt u, indien gewenst, een certificaat.

Rotoblast

Voor het inwendig stralen van buizen. Om het niveau van reinheid te bepalen kan gebruik gemaakt worden van straalbeeldbepalingen.

Internationale norm ISO 8501.Daarnaast kunnen wij ook een ruwheidstest en zoutgehaltes/stofverontreiniging uitvoeren volgens ISO 8503-3.

Hiervan ontvangt u, indien gewenst, een certificaat.

Milieu

Door gebruik te maken van gesloten straalsystemen wordt het milieu zo minimaal mogelijk belast.